×
Palmotićeva 5, 11103 Beograd

Servis laptop računara

INSTALACIJA SISTEMA

Nudimo Vam instaliranje operativnog sistema po Vašoj želji – Windows, Linux, Mac.

ČIŠĆENJE PRAŠINE

Iako zvuči bezopasno, prašina je jedan od uzroka kvarova vašeg laptopa. Iako zvuči jednostavno – otvori, prebriši, zatvori – čišćenje prašine je mnogo više od toga. Potrebno je svaku komponentu tretirati na poseban način, različitim alatom. Upravo da ne biste načinili štetu na nekoj od komponenti, mi smo tu da to učinimo za Vas.

LCD – TOUCH SCREEN

Često pitanje sa kojim se susrećemo jeste kompatibilnost novog ekrana s laptopom na kojem se ekran pokvario. Pre svega treba naglasiti da ekran drugog proizvođača može biti kompatibilan sa vašim laptopom, ali tom prilikom treba obratiti pažnju na mnoge elemente kao što su veličina ekrana, rezolucija, osvetljenje, kao i na tačan model laptopa koji posedujete.

Ukoliko imate polomljen ili oštećen ekran svakako Vam predlažemo da se prvo posavetujete sa nama pre kupovine novog ili ugradnje ekrana koji već posedujete.

TASTATURA

Kvar tastature jedan je od najčešćih kvarova sa kojima se susrećemo. Uglavnom je u pitanju mehanički kvar do koga najčešće dolazi prolivanjem tečnosti po tastaturi. Ako Vam se dešava da tastatura neće da otkuca pojedina slova ili je potrebno da se baš jako pritisne određeni taster, onda je reč o oštećenju tastera. Ovo je lakša vrsta kvara koju najčešće rešavamo sa lakoćom. Međutim, ako na tastaturi ne radi više od par tastera u različitim delovima, onda je kvar najverovatnije nerešiv jer je u velikom broju slučajeva došlo do oštećenja elektronike unutar jezgra tastature. U tom slučaju se stara tastatura menja adekvatnom novom.

PLASTIKE / ŠARKE / OKLOPI

Do oštećenja ovih delova može doći lako prilikom najmanjih trenutaka nepažnje, pri kojima Vam laptop ispadne ili ga udarite o nešto. Upravo prilikom udara može doći do oštećenja plastike, ali i unutrašnjih delova kao što su nosači, šarke, flet kablići i slično. Ukoliko nakon pada primetite da plastika puca prilikom otvaranja i zatvaranja ili je čak nemoguće otvoriti ga bez upotrebe sile odmah nam se obratite.

PROŠIRENJA (RAM MEMORIJA, SSD, HDD)

Savetujemo Vam da se pre bilo kakve vrste nadogradnje konsultujete sa nama da li je ona uopšte moguća. Na određenim laptop računarima postoje delovi koji su zalemljeni pa ih, dakle, nije moguće menjati.

Niste se pronašli u gore navedenim problemima?

Kontaktirajte nas da vidimo kako Vam možemo pomoći!


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.